Cameră senzorială dedicată bolnavilor de Alzheimer, amenajată la Cluj

Prima cameră senzorială din județul Cluj dedicată bolnavilor de Alzheimer a fost dată în folosință în incinta Centrului Comunitar Județean – Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți Cluj – anunță Consiliul Județean Cluj.

Centrul funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și este situat în Cluj-Napoca, pe strada Albert Einstein nr. 14. Camera senzorială, amenajată și dotată grație unei sponsorizări în valoare de peste 170.000 de lei, oferită de Asociația „Zi de Bine”, dispune de cele mai moderne tehnici de stimulare senzorială, precum panouri tactile și interactive, fotolii și saltele de apă vibroacustice, instrumente muzicale sensibile la atingere sau perdele din fibră optică, rolul său fiind de a promova activitatea intelectuală și de a încuraja relaxarea bolnavilor de Alzheimer.

„În acest spațiu vor putea avea acces inclusiv aparținătorii și îngrijitorii acestora, dar și specialiștii DGASPC Cluj, care, pe durata sesiunilor de terapie estimate la cca. 45 de minute, se vor preocupa îndeaproape de îndeplinirea obiectivelor terapeutice specifice. Având în vedere complexitatea funcțiilor care oferă stimuli senzoriali, camera senzorială se adresează, în egală măsură, și altor categorii de beneficiari: persoane adulte cu handicap multiplu sau afectate de demență, copii diagnosticați cu autism, Sindromul Down sau cu handicap motor/fizic, adulți suprastresați etc.” – precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut