Call center gratuit pentru refugiații care ajung la Cluj-Napoca. Pot afla informații despre cazare

Persoanele care ajung din Ucraina în Cluj-Napoca pot apela un call center gratuit pentru a afla date despre locurile de cazare și despre asistență socială. La numerele 0742013097 și 0740020719 se poate apela 24 din 24 de ore iar la numărul gratuit 0800 360 880 se pot obține informații 7 zile din 7 în intervalul orar 08:00-18:00 în limbile ucraineană, rusă și română.

Municipalitatea clujeană susține că a identificat cinci spații de depozitare (3 au fost puse la dispoziție și încă două vor fi disponibile în cursul zilei de mâine) pentru materialele și produsele destinate ajutorării refugiaților și sunt asigurate, conform legii, locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, tabere școlare și facilități sportive, în funcție de solicitări. „Avem asigurate resursele de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și cadrul logistic pentru oferirea serviciilor educaționale, legale, de traducere și de transport, după caz. Recomandam în continuare celor care doresc să sprijine prin orice mijloace refugiații din Ucraina să contacteze reprezentanții structurilor asociative ale societății civile (o primă listă este afișată și pe site-ul primăriei, cu date de contact) sau să se adreseze Primăriei la numerele de telefon 0264/984 și 0264/955. Primăria apreciază efortul și entuziasmul extraordinar al clujenilor și al societății civile în acest demers și va continua să susțină o asemenea politică de colaborare, singura capabilă să facă o comunitate locală puternică și unită. Avem nevoie să menținem entuziasmul și implicarea tuturor. Această criză are, din nefericire, toate șansele să se transforme într-un „maraton” și avem nevoie de fiecare dintre Dvs”, a anunțat primarul Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca a identificat cinci spații de depozitare și sunt asigurate peste 500 locuri de cazare la Cluj-Napoca. Municipalitatea anunță că se asigură transport persoane de la frontiere în Cluj-Napoca, dar și transport de produse din Cluj-Napoca către frontiere. Totodată, se furnizează hrană pentru cel puțin 250 de persoane zilnic și posibilitatea de a organiza o bucătărie comunitară care să deservească refugiații, în caz de nevoie. Refugiații interesați vor putea lucra în domeniul ospitalier, în domeniul serviciilor profesionale de curățenie dar și în domeniul industriei alimentare.

Cei plecați din calea războiului vor mai beneficia la Cluj de servicii de asistență socială, consiliere psihologică, servicii de traducere în limba ucraineană / rusă( pentru ușurarea comunicării) servicii medicale stomatologice, servicii medicale pentru copii cu diabet zaharat, asistență medicală domiciliară (medic + tratamente necesare).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut