Calificare de baby-sitter

Forțele de Muncă organizează, lunar, cursuri de calificare pentru persoanele aflate în șomaj, însă unele dintre acestea au denumiri extrem de pompoase, iar altele propun domenii de pregătire oarecum hilare.

Astfel, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj (Cluj-Napoca, str. G. Coșbuc nr. 2) va organiza, în septembrie, 6 programe gratuite de formare profesională pentru 84 de persoane, una dintre ocupațiile vizate fiind cea de baby-sitter. Celelate cursuri sunt pentru specializare în competențe digitale de utilizare a tehnologiei informatice ca mijloc de învățare și cunoaștere, lucrător comercial, inspector resurse umane, îngrijitor spații verzi și ospătar.

Pentru comparație, să spunem că, la nivel național, vor fi organizate 135 programe de formare profesională pentru 2.051 persoane, cele mai multe locuri fiind pentru operatori introducere validare și prelucrare date, lucrători în comerț, ajutori de bucătar, femei de serviciu sau competențe cheie – comunicare în limba română.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut