Caiacul – „terapie pentru nevăzători”

Un număr de 60 de elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca vor fi inițiați în tainele caiacului de către antrenori și voluntari ai asociației Caiac Smile, din Satu Mare.

În cadrul noului program care le este destinat, „Caiacul – terapie pentru nevăzători”, copiii, care vor fi împărțiți în trei grupe, vor învăța bazele acestui sport sâmbătă, 28 mai, de la ora 10:00, pe apele lacului Chios din Parcul Central din Cluj-Napoca. Reprezentanții asociației au anunțat că îi vor prelua pe tineri de la internat și îi vor transporta înapoi după terminarea activităților.

„Pe toată durata programului îi vom ghida, îi vom însoți și ne vom adapta nevoilor lor, oferindu-le cea mai bună experiență în formarea lor ca viitori sportivi amatori sau de performanță”, declară unul dintre voluntarii care vor participa la activități.

Pentru a-i familiariza pe copii cu ambarcațiunea și cu vâslele, săptămâna trecută, organizatorii au adus un caiac chiar la liceu, în sala de sport, și i-au lăsat să-l descopere, să-l simtă, să se urce în el.

Scopul proiectului „Caiacul – terapie pentru nevăzători” este de a le asigura elevilor nevăzători „un mediu sigur și propice dezvoltării personale și oportunitatea de socializare și diminuarea semnificativă a sentimentului de excluziune socială”.

La evenimentul de sâmbătă, echipei Caiac SMile se vor adăuga și voluntari de la trei companii care au decis să sprijine financiar proiectul: Betfair Romania Development, BKS Ingenieure și FERRO. Potrivit organizatorilor, acțiunea reprezintă și o avanpremieră a proiectului mai amplu „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, ce urmează să se desfășoare, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, în perioada august – octombrie 2022.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut