Cadrele medicale clujene protestează miercuri în București

Reprezentanți clujeni ai Federației Sanitas vor participa miercuri la protestele cadrelor medicale, care sunt nemulțumite de nivelul de salarizare din sistem.

Federația sindicală Sanitas a început de luni o serie de acțiuni de protest în București pentru susținerea revendicărilor tuturor membrilor de sindicat, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.
Luni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită la Guvern de o echipă condusă de consilierul Mihnea Claudiu Drumea, care a promis că va analiza solicitările sindicaliștilor.
Protestele Federaţiei Sanitas vor continua şi miercuri, 8 februarie, cu staţionări la sediile partidelor politice. La cțiuinea de mâine vor participa și în jur de 50 de sindicaliști din Cluj.

Sindicaliștii solicită creșterea veniturilor tuturor salariaților din Sănătate și Asistență Socială cu minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanșarea de urgență a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, precum și asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

”De fapt, cerem guvernanților să-și respecte obligațiile față de angajații din Sănătate și Asistență Socială. Seria acțiunilor de protest va continua până la soluționarea revendicărilor, și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat.”, a afirmat Ovidiu Bota, președintele Sanitas Cluj, care a precizat că în unitățile sanitare din toată țara, inclusiv în cele din Cluj, va începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut