Cadouri de Crăciun, oferite copiilor de edilii gherleni

După ce a oferit ajutoare  constând în alimente și dulciuri familiilor nevoiașe, Primăria Municipiului Gherla s-a gândit și la copiii dornici de joacă în aer liber.

Dacă părculețul copiilor din vecinătatea stadionului acum câțiva ani a fost dotat cu diferite elemente și piese de joacă de către prietenii din orașul înfrățit Nendaz din Elveția, zilele trecute, prin grija edililor, același lucru s-a făcut într-o zonă verde din  cartierul de locuințe „Între ape”, mai precis pe strada Clujului. În ajunul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou au fost montate noi jocuri pentru cei mici. Nu întâmplător, au fost puse în funcțiune elementele decorative din părculețul de pe strada Clujului, în această perioadă administrația locală dorind, prin acest gest, să ofere bucurii și satisfacții sutelor de copii care locuiesc în zona respectivă.

Imediat după montarea acestor jocuri, micii locatari au și luat în primire parcul respectiv, bucurându-se de timpul petrecut în mijlocul noilor figuri și decoruri multicolore. Părinții și bunicii care i-au însoțit și i-au supravegheat și-au exprimat și ei mulțumirea pentru această nouă investiție a Primăriei, dornică să amenajeze astfel de terenuri de joacă pentru copii și în celelalte cartiere ale  orașului, dar și în cele trei sate componente – Hășdate, Silivaș și Băița. Este un proiect mai vechi al gospodarilor gherleni, din dorința de a  oferi copiilor posibilități de recreere și joacă pe terenuri amenajate special pentru ei.

Dacă  până nu demult cei  mici jucau pe maidan sau pe digul Someșului, în prezent ei au la dispoziție zone bine delimitate, fără pericol de accidente. Să nu uităm, în anii trecuți au fost evenimente tragice, când copiii s-au înecat în apele Someșului Mic sau au fost victime ale accidentelor de mașină. Asta doresc să evite cei care conduc destinele municipiului, hotărâți să  poarte grija copiilor, mai ales că unii dintre ei rămân singuri acasă sau în întreținerea bunicilor, după plecarea părinților la lucru în străinătate.

Tot pentru copii, în centrul orașului Primăria Municipiului Gherla a montat decoruri specifice sărbătorilor, pe marginea aleii principale nelipsind Moșul, lângă care cei mici se fotografiază cu părinții, bunicii și frații. Sunt amintiri plăcute, caracteristice Crăciunului.

 Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut