Cabanele de la munte, cele mai solicitate destinații de vacanță din februarie

Cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de schi sau de săniuş sunt cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie, interesul românilor fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de o platformă online specializată în rezervări hoteliere.

Conform datelor furnizate de o platformă de înnoptări turistice, odată cu Ziua Îndrăgostiţilor, luna februarie aduce o creştere mult aşteptată a rezervărilor faţă de alte luni ale anului, iar fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unităţile de cazare cu ciubăr.
Astfel, cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuş, pentru care interesul românilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Deşi românii nu sărbătoresc în mod tradiţional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităţilor de cazare care oferă şi ciubăr, printre alte facilităţi. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unităţi de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, urmate de Crişana şi Maramureş.
Cei mai mulţi turişti s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% faţă de anul trecut. Poziţionarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate şi faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creştere. Platforma estimează că vârful de ocupare hotelieră va fi in weekend-ul 26-28 februarie, de Dragobete, urmat de sfârşitul de săptămână din intervalul 12 – 14 februarie.
Românii vor plăti, în medie, pentru o vacanţă de două persoane cu diverse facilităţi incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru două nopţi. Dacă optează pentru un sejur mai lung, de patru nopţi, românii vor scoate din buzunare în medie 964 de lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanţe de două nopţi este 623 lei, pentru doi adulţi şi 2-3 copii, sau 1.237 lei pentru patru nopţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut