„Busolă electorală” pentru alegerile parlamentare, lansată de specialiștii UBB

Oricare alegător din România își poate compara acum preferințele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie, prin intermediul „Busolei electorale 2020”, o platformă online, lansată de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Busola electorală 2020 esre al doilea proiect dezvoltat în acest an de specialiștii UBB Cluj și derulat sub coordonarea Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam, aceiași parteneri instituționali colaborând și la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, care a atras peste 50.000 de utilizatori. Primul proiect de tip „busolă electorală” a fost „Trump-metrul”, un instrument care le permitea românilor să afle de care dintre principalii candidați la funcția de președinte al SUA (Donald Trump sau Joe Biden) sunt mai apropiați din punct de vedere al orientărilor și opțiunilor politice. „Trump-metrul” s-a bucurat de un succes remarcabil, fiind accesat, în doar câteva zile, de peste 10.000 de români.

Din echipa care a dezvoltat această busolă face part lect. univ. dr. Mihnea Stoica (director al Centrului Cultural și Academic Olandez), prof. univ. dr. Ioan Hosu (director al Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială), conf. univ. dr. Ioana Iancu, conf. univ. dr. Kadar Magor, lect. univ. dr. Anișoara Pavelea, cercet. dr. Andreea Voina din cadrul STAR UBB, asist. asoc. dr. Lorina Culic și drd. Susana Dragomir.

Busola electorală 2020 poate fi accesată gratuit pe busolaelectorala.ro.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut