Bursierii Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” în anul școlar și universitar 2019-2020

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a anunțat, marți, numelor celor 34 de bursieri desemnați în urma competiției organizate pentru anul școlar și universitar 2019-2020.

”În acest an, pentru cele 34 de burse și-au depus dosarul 57 de candidați din întreaga țară. Pentru a stabili o ierarhie echitabilă, care să reflecte obiectiv și transparent atât performanțele școlare, cât și profilul social și familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și ale studenților a fost făcută pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost evaluate și notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca” – precizează administratorul fundației, pr. Bogdan Ivanov.

Între liceenii bursieri ai fundației se află, anul acesta, și doi clujeni – Boldirescu Andrei, clasa a IX-a, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, și Neș Denisa, cl. a XII-a, Liceul Creștin „Pro Deo”, Cluj-Napoca. Tot din Cluj sunt bursieri ai fundației: un student – Potra Sebastian Călin, anul III, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”; trei masteranzi –  Sălvan Dorin Ioan, Crișan Eva Mioara și Toderici Melania Anamaria, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Ortodoxă; și un doctorand – Cosmin Porumb Ghiurco, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie.

Cu fiecare bursier, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” va încheia un contract în care vor fi prevăzute drepturile și obligațiile ambelor părți pe toată durata derulării bursei. Bursele pentru elevi, în cuantum de 300 de lei lunar, studenți și masteranzi, în cuantum de 400 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi este de 500 de lei lunar și se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu data de 15 noiembrie 2019.

Fondul alocat pentru bursele din acest an școlar și universitar este de 103.200 lei. Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 363 de burse unor tineri din întreaga țară, în valoare totală de 932.700 lei.

Listele complete cu cei înscriși anul acesta pentru concursul de burse, precum și rezultatele fiecărui participant sunt publicate pe situl Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie