Burse de susținere a cadrelor didactice universitare

ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) continuă să sprijine mediul educațional prin organizarea celei de-a patra ediții a programului Bursele ANIS.

Programul își propune susținerea cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi și a unor metode inovative de predare în programa universitară, precum și introducerea de cursuri de tehnologie în facultăți non-IT. Cu acoperire națională și burse de câte 5.000 EUR per proiect selectat, programul Bursele ANIS se adresează deopotrivă lectorilor și asistenților universitari. Intervalul de depunere a proiectelor este 1-18 septembrie.

Programul Bursele ANIS, lansat în urmă cu patru ani la inițiativa asociației, se adresează cadrelor didactice tinere care propun în curricula universitară tehnologii noi și metode inovative de predare. Astfel, lectorii universitari trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2021/2022, să actualizeze un curs existent sau să introducă metode inovative de predare, iar asistenții universitari pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular. Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă până în 40 de ani.

Anul acesta, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cyber Security, Inteligența Artificială, Machine Learning, FinTech, HealthTech, Blockchain, Tech for All. Programul are acoperire națională, fiecare proiect calificat primind câte o bursă de 5.000 de euro.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, ulterior, cei selectați vor avea un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

În cele trei ediții anterioare, la programul Bursele ANIS au fost înscrise 98 de cursuri, susținute de cadre didactice care activează în 26 de facultăți, din 8 orașe la nivel național. Per total, au fost acordate 33 burse, care au cumulat circa 165.000 de euro. Totodată, grație proiectului, s-au conturat și 3 colaborări între companii și mediul academic, pe proiecte de cercetare.

La primele trei ediții au fost selectate proiecte depuse de cadre didactice din universitățile „Politehnica” din București și Timișoara, ASE, UNATC din București, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, „Tehnică” și „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea București.

Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Companiile membre ANIS au este 46.000 de angajați și este 3,4 miliarde de euro cifra de afaceri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut