Buna Vestire, sărbătorită la Mănăstirea Surorilor Baziliene din Gherla

Joi după amiază, la Mănăstirea „Buna Vestire” a Surorilor Baziliene, de pe strada Horea din municipiul Gherla a avut loc sărbătorirea hramului mănăstirii.

Cu această ocazie a sosit în localitate vicarul general pentru Eparhia Greco-Catolică Cluj-Gherla, Mons. Marius Cerghizan, care a celebrat Sfânta Liturghie. Înaltul oaspete a fost primit de maica Maria, superioară locală, în prezența surorilor OSBM, a preoților și diaconilor din Protopopiatul Greco-Catolic Gherla, a credincioșilor, printre care am zărit și câțiva oaspeți din Cluj-Napoca.

La liturghia săvârșită în frumoasa capelă a mănăstirii, printre preoții concelebranți s-au aflat preotul protopop greco-catolic de Gherla, pr. Alexandru Hruban, reprezentantul Ordinului Sfântul Vasile Cel Mare, Laurean Daboc și alți preoți din Protopopiatul Greco-Catolic Gherla. De asemenea, la acest eveniment au fost prezente surorile Mănăstirii „Sfânta Macrina” din Cluj-Napoca. Răspunsurile liturgice au fost date de surorile baziliene aflate în capelă.

Vicarul general pentru Eparhia de Cluj-Gherla, Mons. Marius Cerghizan, în predica lui a vorbit despre semnificația momentului Bunei Vestiri, subliniind: „Este momentul în care Sfânta Fecioară face angajamentul care va însemna sensul întregii sale vieți, fiind cuvântul omului în fața propunerii divine, este alegerea liberă a omului în fața planului divin. Ziua de astăzi este prin excelență o adevărată sărbătoare a bucuriei, o sărbătoare în care suntem chemați să ne întoarcem cu toții la rădăcinile noastre existențiale, ale mântuirii sufletului nostru”.

În timpul liturghiei au fost rostite rugăciuni pentru Ucraina, surorile baziliene din Cluj-Napoca însoțind mai multe ajutoare umanitare pentru această țară.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut