Bullyingul în școli, dezbătut la o nouă conferință WEBDIDACTICA

Psihologi, profesori, specialiști și reprezentanți ai unor organizații și instituții educaționale implicate în stoparea fenomenului de bullying participă, în 19 octombrie, la conferința WEBDIDACTICA, pentru a prezenta informații utile și metode eficiente, prin care atât elevii, cât și cadrele didactice vor putea contribui la prevenirea și combaterea acestui fenomen.

”Din păcate, ne confruntăm din ce în ce mai des, cu comportamente de bullying în școli. Elevii care sunt ținta acestor comportamente sunt mult mai predispuși să prezinte probleme psihologice și emoționale, mergând de la o stimă de sine redusă, până la depresie și, uneori, chiar dorința de a-și lua viața. De aceea, este foarte important ca elevii să știe să identifice comportamentele de bullying și, de asemenea, să știe ce pot face în astfel de situații, indiferent că sunt martori sau ținte ale acestui comportament”, spune Florentina Negrescu, psiholog, speaker în cadrul conferinței.

Organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în cadrul programului Conferințele WEBDIDACTICA Educațional, conferința „Prevenirea fenomenului de bullying în școli” se adresează elevilor, profesorilor, părinților și tuturor celor care activează într-un mediu educațional.

Conferința se va desfășura online, pe platforma Zoom Webinars, începând cu ora 17:00. Înscrierile se realizează prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu. Se acordă certificat de participare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut