Bugetarea participativă, amânată spre finalul anului la Florești

Procesul privind bugetarea participativă va fi reluat la Florești, la finalul anului, a anunțat primarul Bogdan Pivariu. Decizia a fost luată după ce s-au constatat suspiciuni de fraudă la votare.

„Din păcate, proiectele de bugetare participativă nu au întrunit numărul valid de voturi ca fiind minime pentru proiecte. O să prezentăm public raportul celor care au implementat, derulat și verificat votul. Asta nu înseamnă că nu o să ținem cont de voturile făcute. Au fost probleme, cu domenii care erau prin Muntenegru, vreo 200 de voturi au venit de acolo.

Până la urmă discutăm despre cetățeni care s-au implicat, despre bugetul pe care ei l-au pus la dispoziție, pentru a putea fi cheltuit conform dorinței lor. Am făcut toate diligențele necesare pentru a ne asigura că este voința lor, și nu a unora care încearcă să eludeze un vot”, a afirmat Pivariu.

Primăria comunei Florești a alocat, inițial, un milion de lei pentru bugetarea participativă. Bugetul pentru un proiect era de până la 500.000 de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut