Bucurii de Crăciun pentru copiii din Sânmărtin

În pofida problemelor cauzate de pandemie, elevii şi preşcolarii comunei Sânmărtin au parte şi în acest an de cadouri de Crăciun.

Prin grija Primăriei, toţi copiii celor opt sate componente beneficiază în aceste zile premergătoare sărbătorilor de pachete cu dulciuri. Necazul e că nu se pot aduna copiii într-un loc, dar primarul Ioan Fărtan a promis părinţilor că el va distribui, personal, cu maşina, la fiecare familie, aceste daruri.

În ultimii ani, niciodată nu s-a întâmplat ca preşcolarii grădiniţei din Sânmărtin şi elevii Şcolii Gimnaziale din satul Cutca să rămână fără cadouri de Crăciun. Orice greutăţi au fost, edilii comunei au alocat fonduri pentru această iniţiativă. Aşa s-a procedat şi zilele trecute, când, întruniţi în şedinţă ordinară, cei 9 consilieri au votat alocarea de fonduri pentru procurarea cadourilor. Un gest frumos din partea administraţiei locale din comuna Sânmărtin, care, iată, aduce şi în condiţiile grele ale pandemiei, bucurii copiilor din comună.

Din păcate, în municipiul Gherla şi în comunele din împrejurimi, multe unităţi de învăţământ au renunţat la acest bun obicei, invocând restricţiile cauzate de actuala situaţie sanitară. Adevărul este că multe şcoli au chiar şi peste 200 de elevi,  devenind dificilă sau chiar imposibilă distribuirea cadourilor de Crăciun. Totuşi, credem noi, se putea găsi o soluţie pentru continuarea tradiţiilor…

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut