Bucurie în Mișcare – ACASĂ

57.000 de persoane au participat, în ultimele două săptămâni, la sesiunile de antrenamente de-acasă organizate pe pagina de Facebook „Bucurie în Mișcare – ACASĂ”. Sesiunile live de antrenamente su fost susținute de campioni naționali și internaționali, între care Cristina Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare de volei, din România.

Proiectul „Bucurie în Mișcare” a fost lansat de Asociația 11even în 2012 și constă în peste 12 festivaluri organizate anual la nivel național, care propun activități în aer liber, deschise, gratuit, oricui. Anul acesta, prima serie de festivaluri „Bucurie în Mișcare” era programată în luna mai. Criza mondială legată de pandemie a schimbat însă planurile celor de la Asociația 11even, dar nu și misiunea pe care și-au asumat-o. Astfel, au dat drumul proiectului în condițiile impuse de starea de urgență. Rețeta: sesiuni de antrenamente de câte o jumătate de oră, live, pe facebook, de două ori pe zi, la care oamenii pot participa din sufrageria de-acasă.

„Primul antrenament al proiectului „Bucurie în Mișcare – ACASĂ” a avut loc în 23 martie, însumând aproximativ 2.000 de vizualizări. Campania a continuat, iar până în prezent au participat 23 de instructori, din 14 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Făgăraș, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighetu Marmației, Timișoara. Antrenamentele propuse de aceștia au fost diverse: «Înot pe covor», «Antrenament pe canapea», «Volei în sufragerie», «Karate în Casă», antrenamente de aerobic, fitness, tae bo, pilates, stretching, dans etc” – precizează inițiatorii proiectului.

Potrivit acestora, sesiunile live din cadrul proiectului „Bucurie în Mișcare – Acasă” sunt susținute de câte un instructor de sport, din mai multe orașe, de două ori pe zi, de la ora 11:00 și de la ora 18:30, fiecare sesiune având o durată de aproximativ 30 de minute.

Pentru a participa la antrenamente, doritorii sunt invitați să acceseze pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania/

M. T.

Articole din aceeasi categorie