Broșură cu informații privind vaccinarea împotriva COVID-19, lansată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a lansat o broșură cu informații utile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a veni în sprijinul medicilor de familie și al medicilor curanți.

Broșura include răspunsuri la peste 30 de întrebări primite din partea medicilor, inclusiv cu privire la eficiența vaccinului, siguranța vaccinării pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer și contraindicațiile la vaccinare pentru pacienții cu diverse patologii. La conceperea broșurii au contribuit comisiile de: alergologie și imunologie clinică, oncologie, hematologie, endocrinologie, cardiologie și dermatovenerologie, ale Ministerului Sănătății.

“Medicii de familie și medicii curanți sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reușită. Ei sunt cei mai aproape de pacienți și îi pot ajuta să ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la această broșură confirmă că vaccinarea este sigură, eficientă și este calea prin care împreună putem să oprim pandemia. Credem că va fi un sprijin pentru medicii care primesc întrebări despre vaccinare de la pacienți sau care chiar ei au întrebări la care nu au găsit răspunsuri”, declară dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Broșura va fi trimisă către medicii de familie și poate fi descărcată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la adresa www.ms.ro/brosura-medici-vaccinarea-covid-19-ms/.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut