Broadway Fantasy, un musical la Fabrica de Teatru Turda

Casa de Cultură Turda invită publicul marți, 7 martie, de la ora 19, să se bucure de o seară de muzică și dans în cadrul evenimentului intitulat ”Broadway Fantasy”, găzduit de Fabrica de Teatru Turda.

Vom avea ocazia să reascultăm musicaluri consacrate, precum ”Fantoma de la Operă”, ”Cats Musical” sau ”My Fair Lady”, în compania unor îndrăgiți și talentați artiști ai scenei lirice și a unor virtuozi instrumentiști, transmit organizatorii.

Vor evolua pentru dumneavoastră Lorena Puican/soprană și Cristian Mogoșan/tenor (Opera Națională Română Cluj Napoca), Ovidiu Lup/pian, Vlad Baciu/vioară, Raul Lenart/contrabas, Efraim Biro/percuție, orchestrație Flaviu Mogoșan, alături de membrii Clubului de Canto Aria și ai Clubului de Dans Phoenix.

Fantoma de la Operă este cel mai longeviv musical de pe Broadway (muzica Andrew Lloyd Webber, versuri Charles Hart, pe un libret de Lloyd Webber și Richard Stilgoe), având la bază romanul omonim scris de Gaston Leroux (1910), ce urmărește povestea frumoasei soprane Christine Daaé, urmărită obsesiv de o prezență misterioasă ce locuiește în subteranul operei pariziene. Pe scena Teatrului West End din Londra, premiera a avut loc în 1986, iar pe Broadway s-a jucat prima dată în 1988.

Musicalul My Fair Lady a fost compus de Frederick Loewe, versuri Alan Jay Lerner având ca sursă de inspirație piesa de teatru Pygmalion scrisă de George Bernard Shaw (1913). Florăreasa Eliza Doolittle ia lecții de fonetică de la profesorul Henry Higgins, care sfârșește prin a se atașa de ea, în ciuda temperamentului său. Punerea în scenă pe Broadway în anul 1956 s-a bucurat de un real succes, fiind recompensată cu șase premii Tony, inclusiv pentru cel mai bun musical, protagoniști Rex Harrison și Julie Andrews.

Iulia GHIDIU

Foto DENNIS COOPER/REX/Shutterstock

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut