Bosch deschide o nouă unitate de producție la Jucu

După ce, la mijlocul lunii iulie, a inaugurat lucrările de construcția a celei de-a doua clădiri a Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca, compania Bosch a anunțat deschiderea unei noi unități de producția la fabrica din Jucu.

Noua unitate de producție din Jucu va fi inagurată oficial la începutul lunii septembrie. Anul trecut, compania a investit 85 de milioane euro în fabrica de componente auto electronice din Jucu, a cărei capacitate de producție și depozitare a fost mărită. În această unitate, Bosch produce, din 2013, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple și asistență la condus și parcare. De la deschiderea sa, fabrica Bosch din Jucu a furnizat peste 250 de milioane de piese auto.

Bosch a implementat diverse proiecte de eficiență energetică în unitățile sale de producție din Jucu și Blaj, cum ar fi soluțiile de monitorizare a consumului de energie, care asigură monitorizarea și raportarea energiei în timp real, achiziționarea de energie electrică 100% din surse regenerabile și înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu tehnologie LED.

De remarcat că Bosch mai deține în România, pe lîngă Centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj-Napoca și unităţile de producţie din Blaj și Jucu, Centrul de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara și un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie în București, unde activează și o filială a BSH Hausgeräte GmbH.

Grupul Bosch a investit în România aproximativ 487 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în 2020, cînd a continuat angajările de personal, iar în iulie avea deschise poziții pentru 100 noi locuri de muncă. La nivel național, Bosch ocupă poziția șapte din 100 în topul celor mai doriți angajatori realizat de Catalyst Solutions în 2021, și rămâne, pentru al treilea an consecutiv, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive.

Grupul Bosch este prezent de 27 de ani în România, une are aproximativ 8.160 de angajați, iar la nivel global are aproximativ 395.000 de angajaţi și a generat vânzări de 71,5 miliarde euro în 2020.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut