Booktrailerul „Romanul adolescentului miop”, realizat de elevii gherleni printre cele mai bune din țară

Elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior” din municipiul Gherla sunt interesați și de arta cinematografică. În ultima perioadă în cadrul școlii a luat ființă și un grup de tineri care nu numai că agreează cea de a șaptea artă, ci chiar și produc filmulețe. Ei onorează și diferite concursuri și festivaluri cinematografice, unde obțin rezultate bune.

Astfel, elevii claselor a IX-a A si a X-a A au participat zilele trecute cu succes la BOOKTRAILER FILM FESTIVAL (BFF), etapa națională. Felicitări, tânărului Giurgiu Daniel, pentru implicare, dăruire şi talent! Booktrailer: Romanul adolescentului miop, Mircea Eliade, Regizor: Giurgiu Daniel, clasa a X- a A a fost apreciat de juriu național cu mențiune. Din distribuție fac parte colegii lui: Chicu Vasile, Farago Alexandra, Gabor Maria, Szasz Luca, Gherman Sara, Bot Eduard, clasa a IX -a A și Ciceu David ( voce), clasa a IX-a A. Cu toții sunt deosebit de talentați, dornici de afirmare în acest domeniu. Festivalul de Film Booktrailer este un loc de întâlnire și de discuție despre literatură și despre modurile în care aceasta a fost promovată prin limbajul cinematografic. BOOKTRAILER FILM FESTIVAL (BFF) este promovat de Liceul Științific A. Calini” din Brescia, Italia, în colaborare cu Colegiul Național Spiru Haret”, București și alte scoli și instituții europene, precum: Institutul de Jurnalism Media și Comunicare Socială (Pontifical University of John Paul II Krakow) în cooperare cu Complexul Gimnazial nr. 2 din Nowy Targ; Școala Gimnazială Atanas Dalchev, Sofia, Bulgaria; Școala Gimnazială „Gimnazija Karlovak”, Karlovak, Croația. Printre jurații care au notat trailerele înscrise în concurs se numără Laura Lăzărescu-Thois, președintele festivalului, conf.univ.dr. UNATC „I.L.Caragiale București, scriitoarea Ohara Donovetsky, jurnalistul cultural Un Cristian și studentul Petru Gânj.

Iată, arta cinematografică are mulți adepți și în unitatea de învățământ din municipiul Gherla, unde în ultima perioadă a fost turnat și un film artistic, iar un absolvent al Liceului Teoretic Ana Ipătescu”, Tibor Szekely, actor al Teatrului de Nord Satu Mare, recent a avut un rol în filmul ”Warboy” în regia lui Marian Crișan. Mai amintim, în anii 80, în cadrul Clubului copiilor funcționa cu succes un cerc foto-film, care pe atunci a realizat un film despre orașul Gherla

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut