Bogat program expozițional la Gherla

Înlesnirile aduse de guvernanți în privința organizării și desfășurării manifestărilor cultural – artistice sunt benefice și la nivelul municipiului Gherla. Avem vești bune în  privința intensificării acțiunilor de popularizare  a artei.

În această perioadă semnalăm un bogat program expozițional organizat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla. Cu ocazia Zilei Internaționale a  Copilului, în vitrina instituției din centrul orașului sunt expuse păpușile croșetate de persoanele private de libertate de la Centrul Terapeutic „Lotus” din cadrul  Penitenciarului  Gherla, îndrumate de Mihaela Bălăi. Un punct de atracție  îl constituie pentru micii vizitatori eroii povestirii ”Albă ca zăpada și cei șapte pitici”.

Un alt eveniment plastic este expoziția de pictură a cunoscutului artist gherlean, Albin  Kaczka, care începând cu data de 2 iunie 2021 se prezintă în  fața publicului cu 11  lucrări de pictură. Printre ele se află și pictura ”Trei grații”. Este vorba  de cunoscuta operă de artă al artistului Tibor Szervátiusz, din parcul mare, inaugurată în 1967 și vandalizată de elemente  certate cu bunul simț, în 2010.  Pictorul Albin Kaczka a reușit să reconstituie pe pânză această operă monumentală, cândva emblema parcului denumit și ”Micul  Schönbrunn”. Alte exponate reflectă obiceiuri și tradiții populare de pe meleagurile noastre, cum este tradiționala sărbătoare „Împănatul Boului”.

Expoziția pictorului Albin Kaczka este deschisă toată luna iunie și se poate vizita în intervalul luni – vineri, între orele 9:00-15:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut