Biserica Evanghelică din România recomandă enoriașilor să renunțe la potirele comune

Având în vedere „amenințarea actuală prin noul coronavirus (COVID-19)”, Biserica Evanghelică din România recomandă enoriașilor să urmeze cu atenție solicitările și avertismentele autorităților publice, întrucât, „cu prudență și igienă sporită, precum și evitarea adunărilor în număr mare, putem limita în comun răspândirea virusului”.

Orice persoană care prezintă simptome de gripă sau asemănătoare gripei este sfătuită să contacteze medicul de familie și să nu participe la serviciile divine în acea perioadă. „Şi prin reflecție tăcută și lectură, precum și prin rugăciune acasă, există posibilitatea de a onora Ziua Domnului. De asemenea, radioul, televiziunea și internetul oferă posibilitatea de a urma în direct serviciile divine” – spune episcopul Reinhart Guib.

Biserica Evanghelică recomandă, totodată, enoriașilor, ca, la serviciile divine cu împărtășanie, să renunțe la potirele comune și să folosească vase individuale. De asemeni, credincioșii sunt invitați să se roage împreună pentru toate persoanele bolnave și cele cu risc crescut.

M. T.

Articole din aceeasi categorie