Binecuvântare și încurajare pentru elevii care susțin examenele naționale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a transmis un mesaj de binecuvântare elevilor care, în această perioadă, susțin examenele naționale.

„Biserica a susținut de-a lungul întregii sale istorii școala, cultura și formarea spirituală a omului. Examenele constituie bune prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală într-o societate animată de competiție, dar și trepte necesare spre cultivarea valorilor spirituale și culturale care sporesc capacitatea de dialog și de comuniune între persoane” – arată Patriarhul, adăugând îndemnul adresat părinților, profesorilor și preoților din parohii ca, în contextul acestei perioade cu examene, „plină de firească emoție și intensă concentrare intelectuală”, să îi susțină pe acești tineri, „fiecare în sfera sa de acțiune”, „unind sfatul bun cu rugăciunea și ajutorarea personală concretă”.

”Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul și Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie!” – a transmis Patriarhul.

M. T.
Foto credit: basilica.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut