Bilete online de tren pentru călătorii internaționale

CFR Călători a anunțat că din această lună, pentru călătoria în trafic internațional va pune la dispoziția călătorilor care utilizează aplicația online Cumpără bilete de tren online disponibilă pe www.cfrcalatori.ro un nou tip de bilet – A4 Rail Ticket (A4RT) – pentru care nu va mai fi necesară tipărirea sau ridicarea lui dintr-o stație de cale ferată.

În prima etapă, aplicația va permite vânzarea online a biletelor tip A4RT pentru relațiile internaționale dintre România – Ungaria și retur, urmând a fi extinsă în cursul lunii august și pentru relațiile internaționale dintre România – Austria și retur și ulterior către alte destinații europene.

Călătorii care cumpără online bilete A4RT le vor primi pe email sub forma unui document pdf. și fie pot fi tipărite, fie pot fi prezentate pe dispozitive electronice (telefon, tabletă, laptop). Prin procurarea online a biletelor de călătorie A4RT, pasagerii se pot prezenta direct la tren, fără alte formalități în stația de plecare.

Biletele A4RT sunt nominale, iar în tren, la verificarea legitimațiilor de călătorie, pasagerii trebuie să prezinte: * biletul A4RT imprimat sau afișat pe un dispozitiv electronic * documentul de identitate (carte de identitate/ pașaport în original).

Achiziționarea online a biletelor în trafic internațional este posibilă de la începutul anului 2019. Pentru efectuarea călătoriei cu alt tip de biletele internaționale cumpărate online, călătorul trebuie să intre în posesia acestor documente de transport în România, fie prin ridicarea lor dintr-o stație CFR, fie prin livrarea prin curier.

Achiziţionarea biletelor pentru destinații internaționale este disponibilă pe site-ul www.cfrcalatori.ro, prin aplicația Cumpără bilete de tren online / Trafic internțional sau direct de pe linkul – https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro.

Informații despre circulația trenurilor internaţionale sunt disponibile pe site-ul www.cfrcalatori.ro secțiunea Mers Trafic International sau telefonic, la casele de bilete trafic internațional din stațiile de cale ferată. Numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații Telefonicehttps://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut