Bilanțul zilnic cu COVID crește alarmant la Cluj

Alte 117 persoane din județul Cluj au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind înregistrat un nou record la nivelul județului. Potrivit datelor furnizate de Prefectura Cluj, de la începutul pandemiei și până acum, în județul Cluj s-au înregistrat 4065 de cazuri de infectare cu COVID. De asemenea, 716 de clujeni au fost tratați și externați. Din păcate, 67 dintre clujenii afectați de coronavirus au decedat. În acest moment, la spitalele dedicate tratării bolonavilor cu COVID-19 sunt internați 347 de pacienți, din care 311 din județul Cluj.

În privința coronavirusului în școli, potrivit Prefecturii Cluj, 67 de elevi din 35 unități de învățământ erau confirmați până joi cu noul virus. De asemenea, 21 cadre didactice din 18 unități de învățământ au fost confirmate cu COVID-19.

Rata de infecție de 1,5 la mia de locuitori la Cluj-Napoca

Ce e îngrijorător este că, potrivit unor surse ale ziarului Făclia, la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-a atins rata de infecție de 1,5 la mia de locuitori.

Acest lucru, potrivit legii, implică dispunerea unor măsuri precum: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale.

Aceleași surse susțin că deocamdată se amână luarea unei decizii în acest sens deoarece ar afecta o mare parte din activitatea economică a orașului. Pe de altă parte, specialiștii spun că focarele care au fost înregistrate la Cluj-Napoca sunt ținute sub control și că nu există o transmitere comunitară pe scară largă în oraș.

Precizăm că la Gherla și Dej activitatea cu publicul din interior a cafenelelor, restaurantelor și a operatorilor care desfășoară activități de jocuri de noroc a fost suspendată începând cu 6 octombrie ca urmare a depășirii în aceste localități a ratei de incidență de infectare cu coronavirus de 1,5 la 1000 de locuitori. Măsura a fost luată luni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut