La Bonţida continuă investiţiile demarate anul trecut

Edilii comunei Bonţida au în acest an o sarcină mai uşoară, fiindcă multe din proiectele planificate au început deja în 2020.

Nu întâmplător, la obiectivele sociale respective lucrările au fost reluate încă din primele zile ale noului an. Este vorba de cele două grădiniţe nou construite la Bonţida şi la Răscruci. La unitatea de învăţământ preşcolar din centrul de comună lucrările sunt în fază avansată, spre bucuria şi satisfacţia părinţilor, având în vedere că până în prezent grădiniţa a funcţionat într-o clădire mai veche. La fel, în localitatea Răscruci, după ce s-a inaugurat o şcoală nouă, a fost necesar un nou spaţiu educativ şi pentru cei mici. La Bonţida, edilii comunei acordă o mare atenţie ridicării nivelului calitativ al învăţământului, dar şi asigurării unor condiţii ideale bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ. Ambele grădiniţe aflate în construcţie vor fi dotate cu mobilier nou şi cu spaţii moderne de joacă atât în interior, cât şi în curte. Adică, unităţi educaţionale ca la oraş.

De fapt, în aşezarea de pe Valea Someşului Mic aproape  toate instituţiile arată ca în mediul urban. Recent, la Răscruci a fost dată în folosinţă clădirea Centrului Cultural de la ramificaţia cu drumul judeţean ce duce spre comuna Borşa, complet reabilitată, iar la  Bonţida a fost renovat sediul Centrului Cultural, unde au mai fost executate şi alte lucrări de extindere a spaţiului respectiv.

După cum ne-a informat zilele trecute primarul Emil Cărhaţ, se munceşte la finisarea încintei oborului, unde s-a amenajat şi un nou mini-teren de fotbal, dotat cu instalaţie nocturnă. Prin grija Primăriei comunei Bonţida, în această iarnă au fost realizate lucrări de renovare la terenul de sport cu gazon artificial de lângă fosta şcoală din Răscruci, predat tinerilor din localitate în urmă cu șase ani şi care a necesitat mici reparaţii. Sunt investiţii sociale de mare importanţă în domeniul petrecerii timpului liber al locuitorilor comunei , dar şi pentru îmbunătăţirea activităţilor cultural-artistice şi sportive.

Paralel cu aceste lucrări, în comuna Bonţida continuă şi în perioada următoare modernizarea drumurilor locale şi judeţene. Chiar zilele trecute s-a acţionat la asfaltarea drumului  judeţean 161 Bonţida – Gădălin, iar la sfârşitul toamnei trecute au fost terminate lucrările de reasfaltare a drumului ce duce de la Răscruci în direcţia comunei Borşa. Cum vine primăvara, gospodarii bonţideni se vor reapuca şi de reabilitarea străzilor şi a drumurilor de hotar. În această privinţă s-au făcut paşi importanţi şi în cursul anului 2020. De asemenea, printre proiectele Primăriei se găseşte introducerea apei potabile din sursa Gilău în satele componente ale comunei Bonţida, Coasta şi Tăuşeni, unde acum doi ani a fost modernizat şi drumul judeţean Jucu – Sic.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut