Biden, „foarte bucuros” după ce Hamas a eliberat două femei americane

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că este „foarte bucuros” după eliberarea a două femei americane care fuseseră luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului asupra Israelului, transmite AFP.

„Compatrioţii noştri au trecut printr-un calvar teribil în ultimele 14 zile şi sunt nespus de bucuros că se vor reuni în curând cu familiile lor”, a spus el într-o declaraţie, mulţumind Qatarului şi Israelului pentru „parteneriatul” lor şi promiţând că Statele Unite ale Americii „nu se vor opri până nu îi vor aduce acasă” pe ceilalţi cetăţeni ai săi încă ostatici.

Guvernul israelian a anunţat vineri seară că cele două ostatice americane, a căror eliberare Hamas o anunţase mai devreme, au ajuns în Israel.

Cele două femei au fost răpite pe 7 octombrie în timp ce vizitau kibbutz-ul (satul agricol colectivist) Nahal Oz.

Aceasta este prima eliberare de ostatici confirmată de ambele părţi.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a indicat într-un comunicat că cele două femei, Judith Tai Raanan şi Natalie Shoshana Raanan,”au fost eliberate din mâinile organizaţiei teroriste Hamas” şi se îndreaptă către un punct de întâlnire, în centrul ţării, unde le aşteaptă membrii familiei.

Aproximativ 200 de ostatici israelieni, străini şi cu dublă naţionalitate, au fost răpiţi din Israel şi duşi în Fâşia Gaza de luptătorii Hamas.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut