„Biblia, temelia casei creștine”

Parohia Ortodoxă Hășdate din cadrul Protopopiatului Gherla a inițiat proiectul „Biblia, temelia casei creștine”, prin care fiecare casă din parohie a primit câte un exemplar al Sfintei Scripturi.

Bibliile au fost achiziționate prin contribuția preotului paroh, pr. dr. Florin Dobocan și a tinerilor și copiilor din comunitate. După sfintele sărbători de Paști, timp de mai multe săptămâni, Parohia Hășdate a organizat diverse activități cu tinerii și copiii din localitate. Una dintre acestea a presupus decorarea și ambalarea a câte unui sfeșnic, astfel ca fiecare credincios, atunci când se roagă la casa lui, să aprindă o lumânare. Obiectele frumos împodobite de micii creștini au fost dăruite credincioșilor cu multă bucurie, iar aceștia au răsplătit munca tinerilor prin donații care au ajutat la achiziționarea celor 96 de exemplare din Biblie.

Zilele trecute, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preotul paroh a vizitat fiecare casă din parohie și a dăruit câte o Biblie, ca mângâiere și împlinire sufletească, dar și ca recunoștință pentru implicarea credincioșilor în proiectele parohiei.

Iată cum poți aduce bucurie în sufletul creștinilor dintr-un sat de la marginea municipiului Gherla, unde preotul paroh al Bisericii Ortodoxe a mai avut și alte inițiative lăudabile în educația moral-religioasă a copiilor și tinerilor.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut