Bianca Muntean – managerul de cluster european 2019

Bianca Muntean, director al clusterului Transilvania IT, a câștigat, săptămâna trecută, titlul “Managerul de Cluster al Anului la nivel european 2019”.

Premiul a fost acordat de Comisia Europeană și decernat în cadrul Conferinței Europene a Clusterelor 2019, organizat la București de Ministerul Economiei, Comisia Europeană și CLUSTERO, sub egida Presedinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Această distincţie recunoaște eforturile a 7 ani de activitate susținută în beneficiul firmelor de IT de catre echipa de management a clusterului Transilvania IT. Alături de ceilalți doi experți selectați în finală – Maria Hollander, manager al clusterului Paper Province din Suedia și Lubos Komarek, manager al clusterului Nanoprogress din Cehia -, Bianca Muntean face parte din elita profesioniștilor care au recunoscut necesitatea și oportunitatea organizațiilor tip cluster pe harta Uniunii Europene. Ea se implică activ în comunitatea pe care o reprezintă prin participarea în proiecte-cheie precum Digital City, eHealth/Wellbeing, Robotică, în vederea atragerii de finanțări și investiții în domeniul inovării.

Cluj-Napoca este recunoscut ca fiind „Capitala Clusterelor din România”, deoarece aici se află și funcționează un consorțiu al clusterelor, care cuprinde Clusterul Transilvania IT, Clusterul Mobilier Transilvan, Agrotransilvania Cluster, Clusterul de Energie din Transilvania și Clusterul de Industrii Creative. Aceste clustere colaborează trans-sectorial prin intermediul diverselor proiecte și inițiative naționale și europene, constituind motoarele Hub-ului de inovare digitală Transilvania, care reprezintă peste 600 companii, start-up-uri, IMM-uri si companii mari.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Bianca Muntean – managerul de cluster european 2019

  1. Octavian

    Bravo Bianca!
    Proiecte gandite in Cluj-N de catre sectorul privat acum peste 20 de ani, devin realitate, pas cu pas.