Beneficiarii de ajutor social din Gherla, în căutarea unui loc de muncă

An de an, în evidenţa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gherla sunt tot mai mulţi şomeri. Pe lângă aceştia mai există şi persoane care beneficiază de ajutor social și care prestează diferite munci gospodăreşti pe raza municipiului. Însă, printre ei se mai găsesc persoane care doresc să aibă un loc de muncă stabil.

În ajutorul lor a sărit Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din localitate, care împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Gherla şi SC „Becker” SRL, zilele trecute a înteprins un demers de luare în evidenţă şi ofertare de locuri de muncă. Sala mare a Casei Municipale de Cultură s-a umplut cu beneficiarii de ajutor social, dornici de a ocupa un loc de muncă la una din cele mai cunoscute unităţi industriale din oraş, SC „Becker” SRL. După cum ne-au informat organizatorii acestei întâlniri, au fost selectate 25 de persoane, care se vor prezenta la interviu la fabrica respectivă. Astfel de acţiuni va organiza în perioada următoare  şi SC „Sortilemn” (fostul CPL) din localitate, unitate ce are mare nevoie de forţă de muncă. De fapt, la Gherla, în prezent doar aceste două fabrici mai mari funcţionează, în rest există doat firme mai mici, cu 30-50 de angajaţi (sau şi mai puţin!) şi care suferă din plin din cauza pandemiei.

Cetăţenii aflaţi în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Gherla, beneficiari de ajutor social, prestează diferite acţiuni de înfrumuseţare şi bună gospodărire a oraşului. Scopul organizării acestor întâlniri cu ei este găsirea unui loc de muncă stabil şi de lungă durată.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut