Bazarul de Crăciun, la Liceul Waldorf Cluj-Napoca

Bazarul de Crăciun, un eveniment devenit tradiție în cadrul Liceului Waldorf, are ca scop, anul acesta, strângerea de fonduri pentru noua sală de sport ce urmează a fi construită lângă clădirea actuală a liceului, proiectul fiind estimat la 1.200.000 de euro.  Evenimentul se organizează după o pauză  de doi ani în contextul pandemiei.

Bazarul de Crăciun va avea loc sâmbătă, între orele 13:00 – 18:00 și cuprinde diverse activități interesante, precum: jocuri pentru copii cu cadouri precum pescuit și aruncat la țintă; teatru de păpuși în limba română (Cenușăreasa, prezentată de trupa Animart); teatru de păpuși în limba maghiară (A kiskakas gyémánt félkrajcárja, prezentat de Kovács István); ateliere de creație – confecționare lumânări, coronițe de brad, transparente – 3R1; studio foto cu mini-sesiuni foto de familie/ copii; expoziție cu vânzare, a firmelor invitate; expoziție cu vânzare, a copiilor, a grupelor de grădiniță și a claselor din școala Waldorf; sesiuni „Părinții întreabă, dascălii răspund”, pe diverse teme precum: copilul la grădiniță,  despre intrarea la școală, perioada de dezvoltare la 9 ani etc.; programe muzicale organizate de copiii din Liceul Waldorf.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea parte și de garderobă și de o sală de alăptat  și de liniște pentru bebeluși, precum și un bufet cu mâncare caldă pentru doritori și diverse bunătăți din „cămara bunicii”. Evenimentul se va încheia cu un foc de tabără și o cântare susținută de copiii  din clasele mai mari.

„Datorită atractivității pedagogiei Waldorf, actuala clădire a Liceului a devenit neîncăpătoare.  Pentru a răspunde nevoilor unui învățământ de calitate, Liceul Waldorf Cluj-Napoca se pregătește  de demararea construcției unei săli moderne și a 10 noi săli de clasă, în acest moment fiind la  stadiul de anteproiect. Evenimentul din 10 decembrie își propune ca toate fondurile ce se vor aduna să fie îndreptate către proiectul Sălii de Sport” – precizează organizatorii.

Bazarul de Crăciun va avea loc în incinta Liceului Waldorf Cluj-Napoca, de pe strada Sergiu  Celibidache nr. 8-12, și este deschis către publicul larg.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut