Baza Sportivă La Terenuri, aproape gata

Primarul Emil Boc a afirmat, miercuri, că lucrările la Baza Sportivă La Terenuri se apropie de finalizare.

„În Baza Sportivă La Terenuri, lucrările se apropie de finalizare, încet, dar sigur, cu penalitățile aferente, lucrează mult mai bine decât anul trecut. (…) În această vară vom avea, dacă lucrurile decurg ca acum, Baza Sportivă La Terenuri finalizată”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă, terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, proiectul a prevăzut o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. Parcul de agrement va oferi clujenilor zone de recreere pentru copii și seniori. Amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

Noua investiție a cuprins crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice.

Tot la capitolul parcuri și zone verzi, Emil Boc a amintit că în luna aprilie a fost dat termenul de începere a lucrărilor la Parcul Farmec, pentru modernizarea acestuia. De asemenea, el a subliniat și faptul că la platoul Sălii Sporturilor lucrările au început deja, iar aici va exista un spațiu urban de mare calitate. „Vom avea aici un spațiu urban de mare calitate, care va întregi malurile Someșului, la ceea ce cu adevărat se așteaptă clujenii din această arie de dezvoltare a orașului nostru”, a spus Emil Boc.

Termenul de finalizare a acestor lucrări este decembrie 2023.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut