Bătălia pentru funcţia de rector al USAMV Cluj

Patru profesori universitari s-au încris în cursa pentru funcția de rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Potrivit site-ului universității, cei patru candidați la funcția de rector sunt prof. univ. dr. Cornel Cătoi, prof. univ. dr. Gheorghe Brudașcă, prof. univ. dr. Felix Arion și prof. univ. dr. Teodor Rusu.

În prezent, funcția de rector este deținută de prof. univ. dr. Cornel Cătoi. Acesta este cadru didactic în cadrul Catedrei de Anatomie Patologică, Diagnostic Necropsic şi Medicină Legală la Facultatea de Medicină Veterinară iar din 2012 a ocupat funcţia de decan al Facultății de Medicină Veterinară. Cornel Cătoi a obţinut în 2002 titlul de doctor în Medicină Veterinară cu teza de doctorat „Studiul aterosclerozei spontane şi induse la animale”.

Felix Arion este profesor în cadrul Facultăţii de Horticultură iar din 2011 deţine funcţia de director al Departamentului de Ştiinţe Economice în cadrul acestei facultăţi. Totodată, începând cu 2013 ocupă funcţia de director al AgroTransilvania Cluster.

Prof. univ. dr. Gheorghe Brudașcă predă disciplinele legislaţie veterinară şi creşterea şi patologia animalelor exotice şi de vânat în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară, unde deţine şi funcţia de Director al Departamentului Ştiinţe Clinice. Din 2012, Brudaşcă este membru al Senatului USAMV iar din 2016 este preşedinte al Sindicatului din cadrul acestei instituţii de învăţământ superior.

Prof. univ. dr. Teodor Rusu este titularul disciplinei agrotehnică din cadrul Facultăţii de Agricultură şi deţine funcţia de director al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice din Cluj.

Procesul de alegeri pentru funcția de rector al USAMV a început în 8 ianuarie a.c. și se va încheia în 5 februarie a.c. Votul efectiv pentru alegerea noului rector va avea loc în 3 februarie a.c.

Săptămâna viitoare, marți și miercuri, vor avea loc alegeri pentru poziția de membru al Senatului USAMV iar în 31 ianuarie va fi ales președintele acestui for.

C.P.

Articole din aceeasi categorie