Bătălia dusă de MApN în ziua în care Rusia a invadat Ucraina

În ziua în care Rusia a declanșat intervenţia militară în Ucraina, Ministerul Apărării Naționale din România a trebuit să ducă o adevărată luptă cu dezinformarea. Și asta după ce pe diverse bloguri și situri au apărut informații false menite să creeze panică și îngrijorare.

Încă de dimineața, MApN a fost nevoit să intervină pentru a liniști lucrurile după ce un blog din zona Clujului a scris că pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” a aterizat un avion militar ucrainean.

ATENȚIE!

Circulă deja în spațiul media informații nereale cu privire la alte aeronave ucrainene aflate în România, în afara celei de la Bacău, despre care v-am informat deja. NU CONFIRMĂM niciun alt caz de aeronave ucrainene care ar fi pătruns în spațiul aerian național sau care ar fi aterizat pe alte aeroporturi.

Așadar: NU CONFIRMĂM cazurile semnalate la Câmpia Turzii, Cluj sau Timișoara.

Vă adresăm rugămintea ca în această perioadă să vă informați din surse oficiale!

Mai mult, verificați informațiile care ajung la dumneavoastră din alte surse!”, a transmis MapN.

Tot MApN a ținut să precizeze că informațiile apărute joi în spațiul online cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și mobilizarea rezerviștilor sunt false.

Atenție la informațiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, a comunicat ministerul condus de clujeanul Vasile Dâncu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut