Baschet / „Vulturii” se pregătesc la Cluj-Napoca

Naționala de seniori a României se află la Cluj-Napoca și a intrat în cantonament, pentru a pregăti întâlnirea cu Spania, din preliminariile FIBA Euro Basket 2021. Liderul la zi din Liga Națională și proaspăta câștigătoare a Cupei României, „U” Banca Transilvania Cluj, are doar un singur jucător convocat pentru această acțiune. Spania va ajunge la Cluj-Napoca pe 19 februarie, dar fără jucătorii ce evoluează în NBA.

 

 

Liga Națională de baschet masculin a intrat într-o mini vacanță, prilejuită de primul meci al României din preliminariile FIBA Euro Basket 2021, care va avea loc la Cluj-Napoca, pe 20 februarie. „Vulturii” au parte de un debut de foc în această campanie, care se deschide cu un super-meci împotriva campioanei mondiale în exercițiu, Spania. Întâlnirea România – Spania se înscrie în seria evenimentelor de gală pe care le găzduiește Cluj-Napoca în acest an, unul foarte încărcat din punct de vedere sportiv. După ce decenii la rând au fost ținuți la respect de bucureșteni, clujenii au început să se obișnuiască cu vedetele din sportul european și mondial. Vă reamintim că „BT Arena” din Cluj-Napoca a fost, de curând, gazda întâlnirii România – Rusia din pay-off-ul Cupei Federației la tenis de câmp, iar în cele două zile, tribunele au fost pline, iar atmosfera la înălțime, ca dealtfel și evoluția româncelor, pe care numai neșansa le-au privat de o victorie în fața rusoaicelor și implicit de o calificare la turneul final al competiției, care va avea loc la Budapesta. Sunt șanse foarte mari ca Florin Segărceanu și compania să revină la Cluj-Napoca, pentru barajul cu Italia. Să nu uităm de Sports Festival, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, care și în acest an vine cu o ofertă bogată. Este suficient să amintim că în cap de listă se află meciul de retragere al lui Adrian Mutu, care îi va aduce la Cluj pe Francesco Totti, Alessandro Del Piero, Sebastian Frey, Genarro Gatusso sau Fabio Cannavarro.

 

„U” BT Cluj are un singur jucător convocat

Pare greu de crezut că liderul la zi din Liga Națională și proaspăta câștigătoare a Cupei României, „U” Banca Transilvania Cluj, are doar un singur jucător convocat pentru disputa cu Spania. Este vorba de tânărul Rareș Uță. Selecția lui Tudor Costescu a fost criticată de mai marii baschetului românesc. Costescu a convocat 16 jucători, iar din aceștia doi evoluează în străinătate, respectiv în Spania, la Murcia și Leche Rio Breogan. La rândul ei, Spania vine la Cluj-Napoca doar cu doi jucători care au pus umărul la câștigarea titlului mondial. Este vorba de Beiran și Rabaseda, ambii de la Gran Canaria. Dealtfel, spaniolii nu vor conta împotriva României pe jucătorii care evoluează în NBA. Spania se va reuni pe 17 februarie, iar la Cluj-Napoca vor ajunge cu o zi înainte de meci.

 

La concurență cu CFR Cluj – FC Sevilla

România și Spania propun, în aceeași, zi, respectiv 20 februarie, o dublă confruntare, la baschet și fotbal. După cum bine se știe, CFR Cluj se bate cu FC Sevilla pentru un loc în ”optimile” de finală ale Ligii Europa. Întâlnirea de baschet începe la ora 18, iar cea de fotbal la 19,55. Cu siguranță, fanii naționalei Spaniei vor dori să împuște doi iepuri dintr-un foc și să ajungă și în Gruia, la meciul echipelor de fotbal.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie