Baschet: U-BT Cluj si-a adus fundaș de națională

Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania Cluj l-a transferat pe conducătorul de joc american Michael Dixon, care se va alătura în curând formaţiei ardelene, potrivit site-ului clubului clujean.

Dixon, în vârstă de 30 de ani şi înalt de 1,85 metri, posedă şi cetăţenia georgiană, țară pentru a cărei națională evoluează. S-a născut pe 1 decembrie 1990 în Kansas City, statul Missouri. A evoluat trei ani pentru echipa Universitații Missouri și apoi un an pentru cea a Universității Memphis, pe care a absolvit-o în 2014. Nu a fost selecționat în NBA, dar a început o carieră internaţională, semnând cu BC Dzukija din Lituania. A mai evoluat la BC Pieno Zvaigzdes (Lituania), Nymburk (Cehia), AEK Atena (Grecia), SIG Strasbourg (Franţa), Bahceşehir Koleji (Turcia) sau Pallacanestro Reggiana (Italia). A câştigat un titlu de campion al Cehiei cu Nymburk, echipă cu care a participat în sezonul precedent în Basketball Champions League.

”Am ales să vin la U-BT datorită tradiției clubului, antrenorului care sper că mă va ajuta să ajung la nivelul pe care mi-l doresc și datorită lui Patrick Richard, care mi-a fost coleg la Reggio Emilia. El mi-a spus lucruri bune despre oraș, despre club și despre faptul că avem cei mai buni fani din România. Voi lupta în fiecare zi alături de echipă și voi face orice este nevoie pentru a câștiga.”, a declarat noul fundaș al clujenilor.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut