Baschet feminin | Înfrângere la limită pentru ”U” Cluj la Târgoviște

Universitatea Cluj a pierdut miercuri seara, scor 62-59 (19-20, 16-10, 16-15, 11-14), partida din deplasare cu CSM Târgoviște, din cadrul etapei a 22-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

Sportivele antrenate de Ioannis Koukos au intrat timorate pe teren, fapt ce le-a permis gazdelor să conducă cu 8-0 după doar trei minute de joc. Trezite la realitate, clujencele recuperează terenul pierdut și ajung chiar să preia conducerea în min.8, 12-13, după o aruncare de trei puncte reușită de Uiuiu. Jocul este echilibrat în continuare, ambele echipe perindându-se în avantaj. Clujencele au un final mai bun și reușesc să-și adjudece primul sfert cu 19-20.

Sfertul doi este la fel de echilibrat, cu un ușor avantaj de partea gazdelor, care se desprind la 31-27 în min.6, după care urmează două minute haotice, cu pase greșite și ratări de sub panou, în care niciuna dintre echipe nu reușește să înscrie măcar un punct. Final de sfert care aduce cinci puncte avantaj pentru CSM Târgoviște.

După pauză, echipa gazdă pornește ca din tun și are un avantaj de 15 puncte la jumătatea sfertului 3, 47-32. Ca și în sfertul anterior, urmează o perioadă de trei minute fără punct marcat. Clujencele se apără mai bine și contraatacă inspirat, astfel că reduc diferența la doar șase puncte înainte de ultimul sfert.

Ultimele 10 minute sunt extrem de echilibrate, dar clujencele nu pot mai mult decât să se apropie la câteva puncte de adversarele lor. în ultimele 10 minute ale partidei. Era 61-57 cu un minut și jumătate înainte de final, Johnson marchează 2 puncte importante, însă era prea târziu, partida încheindu-se cu o diferență de trei puncte în favoarea celor din Târgoviște. 62-59.

Principalele marcatoare: Stoenescu 22 pct și Irimia 17 pct, de la gazde, respectiv Johnson 16 pct, Uiuiu și Rubin 14 pct, de la ”U” Cluj.

A fost a cincea înfrângere din ultimele cinci partide pentru fetele de la ”U”, care a coborât pe locul 10 în clasament cu 24 de puncte, în timp ce echipa din Târgoviște a urcat pe 8, cu același număr de puncte. Următorul meci al clujencelor va fi pe 5 martie, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, împotriva Olimpiei Brașov.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut