Barna, despre pașaportul COVID: Se va întâmpla în mod organic

Vicepremierul Dan Barna a admis, luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, că pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu și a spus că introducerea obligativității acestui document „se va întâmpla în mod organic pentru că oamenii vor dori să călătorească”, informează AGERPRES.

„Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească și sunt state care pe bună dreptate vor… Și noi ne dorim să nu mai ținem în carantină toți turiștii sau oamenii de afaceri care vin. Dacă oamenii pot să îți dovedească că sunt vaccinați, că au testul făcut, atunci poți să… are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care și-au asumat vaccinarea sau cei care au și test și vaccinare pot să vină”, a afirmat Barna.

Referindu-se la protestele împotriva vaccinării obligatorii, care au fost organizate la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe localități din România, vicepremierul a spus că e dreptul oamenilor să protesteze, însă a subliniat că „în orice societate există o componentă, de obicei nu foarte numeroasă, care crede că cu ceai de mușețel repari fractura de genunchi. „Medicina, știința modernă pe care o experimentează planeta de niște ani buni, spune foarte clar că prin vaccinuri poți să controlezi epidemiile, prin vaccinuri poți să limitezi răspândirea unor virusuri sau unor epidemii care să îți tulbure dramatic echilibrul social. Or, din această perspectivă, e dreptul oamenilor să protesteze. Faptul că în România cifrele arată că există o susținere largă pentru vaccin și e o chestiune de responsabilitate… Sunt categoric pentru vaccinare. Nu vorbim de vaccinare obligatorie. Acesta e un spin care e rostogolit tocmai de aceste site-uri și aceste platforme care rostogolesc știri false. Oamenii trebuie să fie informați foarte clar despre ceea ce înseamnă vaccinul și în momentul în care tu decizi că nu vrei să vaccinezi copilul, că așa ai tu chef, fără nicio motivare a medicului, este o chestiune care este dreptul real al copilului la sănătate sau șansa părintelui să experimenteze pe spinarea lui”, a adăugat Dan Barna

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut