Bărbat strivit de propria-i mașină, în timp ce efectua lucrări dedesubtul acesteia

Un bărbat de cca 70 de ani a fost surprins de un autoturism care a căzut peste el, în timp ce efectua lucrări dedesubtul acestuia, în garajul propriu, situat pe Aleea Moldoveanu din municipiul Cluj-Napoca.

Sprte norocul lui, a fost observat în timp util de un alt bărbat, aflat în trecere, care, cu ajutorul unui taximetrist, a reușit să-l scoată de sub mașină. O asistentă medicală, aflată în timpul liber, a evaluat bărbatul rănit și constatând starea gravă în care se afla, a început masajul cardiac extern, până la sosirea forțelor de intervenție care fuseseră alertate în jurul orei 13:40, prin numărul unic de urgențe 112.

„În momentul sosirii salvatorilor, bărbatul respira, însă după scurt timp a intrat în stop cardio-respirator și au fost necesare reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD și pompieri. Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate, fiind în stare critică. Apreciem prezența de spirit și implicarea cetățenilor care au găsit bărbatul strivit sub mașină și care s-au implicat în salvarea acestuia, efectuând corect primii pași din «lanțul supraviețuirii» pentru bărbatul aflat, cel mai probabil, în stop cardio-respirator, crescându-i considerabil șansele de a fi salvat” – a anunțat ISU Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie