Bărbat identificat și reținut pentru furt calificat în formă continuată

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție au identificat și reținut un bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi.

„Conform probatoriului administrat, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, cel în cauză, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Cluj-Napoca, aflându-se în incinta unui restaurant din Piața Muzeului, ar fi profitat de neatenția persoanei vătămate și i-ar fi sustras acesteia un portmoneu din buzunarul hainei care era așezată pe spătarul scaunului. Astfel, i-a cauzat acesteia un prejudiciu de peste 3000 de lei. În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul ar mai fi comis trei furturi în perioada 15 – 22  noiembrie 2019, din imobile situate pe raza municipiului, cauzând un prejudiciu de circa 300 de lei” – informează IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. În cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie, bărbatul a fost plasat sub control judiciar de către magistrați.

Polițiștii clujeni atenționează cetățenii să fie atenți la persoanele din jurul lor, atunci cînd frecventează diverse localuri, și să acorde o mai mare atenție bunurilor de valoare pe care le au asupra lor.

„Sunt hoți care profită de neatenția persoanelor prezente în restaurante, de mediul care îmbie la relaxare și destindere și acționează în scopul sustragerii de bunuri. Se așează aproape de aceste persoane și speculează momentul prielnic și modul de acțiune în funcție de împrejurările concrete. O haină lăsată pe spătarul unui scaun, în afara câmpului vizual, poate reprezenta o invitație la buzunăreală pentru cei predispuși la comiterea de furturi” – atenționează IPJ Cluj.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie