Bărbat din Florești, reținut de polițiști pentru furt de… reptile!

Un bărbat de 35 de ani, din Florești, a fost reținut de polițiști pentru furt de… reptile!

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, Compartimentul Investigații Criminale, au organizat duminică, 15 februarie, o acțiune de prindere în flagrant delict a acestuia. „Sub pretextul achiziționării a doi șerpi, persoana vătămată și polițiștii s-au deplasat la domiciliul bărbatului și au identificat un șarpe Boa Curcubeu, sustras dintr-un vivariu din Cluj-Napoca. De asemenea, au identificat și un încălzitor pentru reptile, care, de asemenea, ar fi fost sustras din incinta vivariului” – informează IPJ Cluj.

Conform investigațiilor efectuate, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, cel în cauză ar fi profitat de lucrările de modernizare care se efectuau în clădirea respectivă și ar fi pătruns fără drept în vivariu, de unde ar fi sustras un șarpe de porumb – Corn snake, o șopârlă Gecko Crested, un șarpe Boa Curcubeu și un încălzitor pentru reptile, cauzând un prejudiciu total de circa 1.700 de lei. În urma acțiunii flagrante, s-a reușit recuperarea șarpelui Boa și a încălzitorului pentru reptile, în valoare de 1.100 de lei – precizează IPJ Cluj

În sarcina bărbatului au fost reținute patru acte materiale de sustragere. În urma celor constatate și în baza probatoriului administrrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie