Bărbat din Deva, reținut de polițiștii clujeni pentru înșelăciune

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au reținut, miercuri, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Deva, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea fără autorizație a activităților privitoare la repararea, întreținerea, exploatarea sau modificarea instalațiilor ori echipamentelor, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal, respectiv Legea nr. 64/2008.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada august 2020 – martie 2022, cel în cauză, prin intermediul unor anunțuri postate pe o platformă online de intermediere vânzări, ar fi prezentat servicii de reparație și mentenanță pentru echipamente de instalații termice și electrice, fără a deține autorizație în acest sens, fiind astfel contactat de mai multe persoane din județul Cluj. În urma cercetărilor s-a constatat că, ulterior deplasării la locuințele persoanelor în cauză pentru prestarea serviciilor respective, ar fi solicitat și primit diverse sume sub pretextul achiziției unor piese de schimb sau costului reparației, însă fără a finaliza activitățile promise, cauzând un prejudiciu în valoare totală de peste 15.000 de lei” – informează IPJ Cluj.

Activitățile investigativ-operative și administrarea probatoriului de către polițiști au condus la reținerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat magistraților Judecătoriei Cluj, pentru dispunerea unei alte măsuri preventive.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut