Banii de la Guvern ocolesc Clujul

Zero. Aceasta este cifra care apare în dreptul județului Cluj în tabelul cu alocările făcute de Guvernul Cîțu din sumele de bani defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021.

Trei județe din toate cele 41 nu au primit niciun leu. Este vorba de Timiș, Ilfov și Cluj. În schimb, cea mai mare alocare a fost făcută pentru județul Gorj – 24.887.000 lei, din care 18.961.000 lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor. De asemenea, la Constanța au fost prevăzuți 18.832.000 lei din care 16.285.000 lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor. Vâlcea, județul în care s-a născut premierul Florin Cîțu, a primit 3.601.000 lei. Surse politice susțin că pentru Cluj nu s-a alocat niciun leu deoarece s-a considerat că acest județ are destul resurse financiare. În schimb, primarii sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul a procedat față de Cluj. Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu spune că este rușinos faptul că la Cluj apare cifra zero la capitolul alocări de fonduri.

„Este o mare problemă pentru că nu au fost alocate sume pentru județul Cluj în contextul în care în acest an avem jumătate de fonduri față de bugetul anului 2020. Am trăit cu speranța că vor fi atenți guvernanții noștri și vor gândi o soluție pentru echilibrarea bugetelor locale. Fiecare comunitate locală are extrem de multe probleme și extrem de multe obligații. Avem persoanele cu dizabilități, școlile, numeroase lucrări, cofinanțări. Toate acestea nu ai cum să le susții din taxele și impozitele pe care le încasezi de la populație. Mai mult, în acest an au crescut facturile. Gândiți-vă ce înseamnă acest lucru. Numai facturile pentru iluminatul public la Chinteni plătim anual 1,6 milioane lei”, a spus primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu. Și primarii liberali sunt nemulțumiți că nu au primit bani, însă aceștia au ținut ca numele lor să nu fie făcut public.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut