Bani pentru cultele religioase

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința din 6 decembrie, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 3.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021 pentru cultele religioase.

Municipalitatea argumentează că la registratura orașului au fost depuse 35 de cereri, iar comisia de evaluare a selectat 33 de proiecte. Cele selectate pentru a fi finanțate vizează domenii de interes comunitar, cum ar fi repararea lăcașurilor, a clădirilor aferente acestora, construirea de lăcașe noi, repararea sediilor administrative, construirea și repararea centrelor sociale ale unităților de cult și nu numai.

Comisia de evaluare și selecție a solicitărilor de finanțări nerambursabile din fondurile bugetului local alocate pentru culte s-a întrunit la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Astfel, sume mai importante vor merge către Episcopia Română Unită cu Roma, Greco Catolică (450.000 lei), Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului (778.000 lei – pentru mai multe lucrări de reparații, extindere și construcții), Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Valea Chintăului (120.000 lei), Parohia Reformată nr.2, Cluj-Napoca (100.000 lei), Parohia Reformată Cluj VI, Iris (100.000 lei).

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut