Bani pentru reabilitarea blocurilor de locuințe la Gherla

În municipiul Gherla mereu a fost o problemă mare izolarea termică a  blocurilor de locuințe în cele trei cartiere ale orașului. Mulți locatari efectiv nu-și putea executa aceste lucrări din lipsa banilor, pentru că mulți dintre cei care stau în aceste blocuri sunt pensionari care abia își duc traiul din pensiile lor amărâte.

În această situație, Primăria încearcă să ia măsuri. Zilele trecute, Primăria a făcut pas     important pentru a obține fonduri financiare destinate reabilitării termice a 10 blocuri de locuințe, alese pe baza unui audit energetic. Proprietarii acestor locuințe nu vor avea de plătit nimic, 100% din sumă fiind suportat prin PNRR. Mare avantaj pentru familiile care locuiesc în cele 10 blocuri alese, fără ajutor ele nu aveau cum să-și izoleze apartamentele.

În viitor, și în alte blocuri de locuințe vor fi efectuate astfel de lucrări, la fel, prin PNRR. Desigur, investițiile vor fi alese pe baza unui audit energetic.

În municipiul Gherla și până acum s-au efectuat astfel de lucrări de reabilitare termică, dar nu s-a ținut cont de estetica clădirilor, fiecare locatar realizând aceste investiții pe cont propriu și fără gust. Aceste inadvertențe dorește să le evite Primăria Municipiului Gherla prin reabilitarea uniformă a blocurilor de locuințe, în orașul de pe Someș peste 50 la sută din populație locuind în blocuri.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut