Bani pentru Poliţia clujeană

Deliberativul județean a aprobat rectificarea bugetului general propriu al judeţului Cluj pe anul 2019. Ei au avut în vedere, printre altele, aprobarea unor sume pentru  IPJ Cluj, în vederea eficientizării luptei împotriva criminalității. 

Iniţiativa a trecut de forul judeţean, însă nu fără a fi “taxată” de consilierul liberal Dorel Secară.

“În interiorul acestui proiect am văzut că alocăm o sumă de 170.000 de lei pentru Poliţie. Aş vrea să ştiu de ce suntem noi obligaţi sau de ce trebuie noi, Consiliul Judeţean din banii judeţului să acordăm bani pentru Poliţie. Există Ministerul de Interne care finanţează, de ce noi? Îmi aduc aminte că şi în celălalt mandat am acordat bani pentru Dustere, vreo două Dustere, ce  s-a întâmplat cu ele? Au contribuit ele la sporirea siguranţei cetăţeanului? Sau suntem atât de naivi să credem că va spori siguranţa cetăţeanului dacă acordăm aceste sume în loc să le alocăm pentru altceva, pentru un spital, o biserică, pentru alte lucruri care intră în atribuţiunile noastre?”, a atras atenţia consilierul.

Vă reamintim, reprezentanții forului județean au arătat că la rectificarea bugetară s-a ținut cont de solicitările şi propunerile unităţilor de sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. Astfel, a fost alocată suma de 170.000 lei pentru finanțarea proiectelor propuse de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate civică. Din această sumă, 90.000 lei sunt prevăzuți pentru achiziția de tehnică modernă pentru lupta împotriva criminalității la nivelul județului Cluj, 50.000 lei pentru proiectul  “Împreună pentru siguranța clujenilor” și 30.000 lei pentru eficientizarea intervenției polițiștilor în cazurile de violență în familie înregistrate la nivelul județului Cluj. A.M.C.

Articole din aceeasi categorie