Bani pentru creșterea siguranței pacienților de la Spitalul de Pneumoftiziologie

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca”.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, scopul inițiativei este acela de a crește siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului.

Operațiunile prevăzute constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului, a unei noi infrastructuri de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.

În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Anterior, a fost semnat și contractul de finanțare a proiectului european, în valoare de 6 milioane de euro, ce vizează creșterea siguranței persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții sanitare subordonate forului administrativ județean.

Sănătatea și siguranța persoanelor spitalizate și a întregului personal din instituțiile spitalicești clujene ne preocupă în mod constant. Fondurile europene pe care am reușit să le atragem vor avea un aport considerabil în ceea ce privește asigurarea climatului optim de realizare a actului medical, respectiv organizarea și funcționarea în condiții de maximă siguranță a Spitalului de Pneumoftiziologie” , a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut