Bani europeni pentru şomerii români

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunţat că a primit avizul Ministerului Fondurilor Europene, pentru obținerea unei finanțări în valoare de 93 de milioane de euro din Fondul Social European. Proiectul propus de ANOFM va fi implementat la nivel național, pe o perioadă de 14 luni, şi are ca obiectiv creșterea oportunităților de încadrare a 15.700 de şomeri non-NEET cu vârsta de peste 29 de ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, și persoanelor inactive non-NEET. Reamintim că termenul NEET descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.

Astfel, din Fondul Social European va fi acordat sprijin financiar sub formă de primă de activare, potrivit Legii nr. 76/2002, pentru 100 de persoane cu vârsta peste 29 de ani care se încadrează în muncă. Totodată, potrivit proiectului, se va asigura sprijin financiar agajatorilor pentru încadrarea a 15.600 șomeri sau persoane inactive.

Aceste subvenții vor fi acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor cu vârsta mai mare de 29 de ani ce fac parte din următoarele categorii: șomerii în vârstă de peste 45 de ani, şomeri non-NEET care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, persoane cu handicap. Subvențiile se acordă pe o perioadă de 12 luni, şi sunt în cuantum de 2.250 lei/lunar pentru fiecare persoană angajată.

Articole din aceeasi categorie