Bani europeni irosiți pentru un obiectiv care s-a dovedit inutil

Fonduri europene considerabile au fost cheltuite inutil pentru diverse obiective care s-au dovedit inutile.

La Cluj, un astfel de exemplu îl avem în localitatea Rădaia, comuna Baciu. Aici, Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest a gândit un sediu în care angajații să-ți poată desfășura activitatea în condiții optime. Nu după mult timp de de la inaugurarea edificiului s-a considerat că ar fi mut mai oportun ca Agenția să-și desfășoare activitate într-un spațiu din municipiul Cluj-Napoca.

Construcția noului sediu al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest(ADRN) în localitatea Rădaia a costat cca 675.000 euro, bani în mare parte atrași prin programul PHARE 2006. Noul sediu ADR Nord-Vest are 1.800 mp construiți, pe patru nivele (D+P+2E), fiind dotat cu o staţie de tratare a apei reziduale, cu o pompă de căldură şi cu o staţie de pompare a apei.

Sediul a fost dat în folosință în anul 2011, însă nu după mult timp s-a considerat că nu e deloc oportun ca angajații să facă naveta din Cluj-Napoca la Rădaia și că e mai bine ca ADRNV să aibă un sediu în oraș.

În acest context, în 2014 a fost închiriat un spațiu pe strada Dorobanților unde agenția a rămasnă în prezent.

În prezent, spațiul de la Rădaia este utilizat organizarea unor evenimente care nu se pot desfășura în locația din Cluj. Napoca. Una peste alta, ADRNV trebuie să scoată în prezent din bugetul propriu fonduri pentru a întreține spațiul din Rădaia astfel încât acesta să nu se degradeze, dar și bani pentru plata chiriei la sediul de pe Dorobanților.

Nu știm cei concluzii au tras cei care se ocupă de monitorizarea utilizării resurselor financiare europene în privința clădirii de la Rădaia. Ce știm e că o astfel de entitate care gestionează fondurile europene în cadrul mai multor programe ar trebui să fie model în folosirea banilor din bugetul UE.

Făclia a încercat să ia legătura cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest pentru a vedea dacă există vreo șansă ca sediul de la Rădaia să fie folosit în scopul în care a fost gândit, însă atât directorul Mircea Boloș cât și directorul executiv Sanda Cățână nu au putut fi contactați.

S.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut