Bani de la Cluj pentru un complex sportiv, în Republica Moldova

Consilierii locali clujeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind cofinanțarea de la bugetul local, cu suma de 472.000 lei, pentru construcţia unui complex sportiv în Parcul Central din orașul Ungheni, Republica Moldova. Municipiul Cluj-Napoca şi oraşul Ungheni sunt înfrăţite.

Iniţiativa este doar o parte a proiectului „Reabilitarea Parcului Central, etapa IV, din orașul Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova”.

„Este vorba despre cofinanţarea unei investiţii în Parcul Central din oraşul Ungheni, este vorba de o sumă de 472.000 lei, sumă care face parte dintr- o investiţie mai mare. Municipiul Cluj-Napoca este înfrăţit cu oraşul Ungheni, în anul 2016 semnându-se un protocol de colaborare între cele două oraşe. Trebuie precizat că Parcul Central din municipiul Ungheni se numeşte Parcul Central „Cluj-Napoca”. Practic, încercăm, în baza relaţiei de prietenie şi de înfrăţire pe care o avem cu această localitate să le dăm şi fraţilor noştri de peste Prut o mână de ajutor atunci când au nevoie, iar pe de altă parte să punem şi o ancoră în Republica Moldova a ceea ce înseamnă suportul pe care îl arată România oraşelor din Republica Moldova.

Este vorba de alocarea acestei sume pentru construcţia unei minibaze care va avea două terenuri de sport- un teren minifuncţional pentru fotbal şi un teren multifuncţional pentru volei şi tenis”, a precizat, pentru Făclia de Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

În 2016, între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni. s-a votat aprobarea unei înțelegeri de cooperare. Bazele colaborării au fost puse în urma unei vizite a reprezentanţilor municipiului Ungheni la primărie, când a fost înaintată edilului Emil Boc propunerea ca între cele două oraşe să existe o înţelegere de cooperare, în scopul dezvoltării relaţiilor dintre cele două comunităţi, mai ales în ceea ce priveşte transferul de bune practici, al schimbului de expertiză în domeniul economic, administrativ şi cultural.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie