Bănescu: Statele membre ale UE au o absolut totală independență de legiferare în privința căsătoriei

În sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei, statele membre ale UE au și e firesc să aibă o absolut totală independență de legiferare. Așadar, nu se poate (im)pune problema recunoașterii obligatorii a așa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcție politică democratică, nu totalitară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru AGERPRES.

El a adăugat că poziția Bisericilor creștine, dar și a celorlalte culte religioase din România față de căsătorie (instituție civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat și o femeie), este poziția firească, fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăți sănătoase din trecut, prezent și viitor.

Parlamentul European a adoptat cu 387 voturi „pentru”, 123 de abțineri și 161 voturi „împotrivă” Rezoluția privind drepturile LGBTIQ în Europa, a informat Asociația Accept, potrivit căreia se dă un semnal politic puternic către Comisia Europeană și statele membre UE.

„Rezoluția cere, printre altele, respectarea dreptului la viață de familie și căsătorie, recunoașterea statutului parental pentru persoanele LGBTI și protejarea acestora de discriminare, hărțuire și violență. Parlamentul European atrage atenția și asupra țării noastre, cerând Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a respecta hotărârea CJUE în speța Coman, Hamilton și Asociația ACCEPT și pentru lipsa remediilor legale care au obligat reclamanții să se adreseze la CEDO pentru apărarea dreptului lor și compensații’ (punctul 10 al Rezoluției PE)”, precizează asociația.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut